-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

PEPAK BASA JAWA: TEGESE "RURA BASA" LAN TULADHANE

RURA BASA

Rura basa yaiku basa sing luput ananging dianggep lumrah ana ing basa padinan.

(BASA SALAH, NANGING KAANGGEP BENER)
Tuladha:
v 
adang sega sing bener adang beras supaya dadi sega
v 
mangan awan sing bener mangan sega ing wayah awan
v 
mbunteli tempe sing bener mbunteli dhele godhog kang wis dirageni
v 
menek klapa sing bener menek wit klapa
v 
mikul dhawet sing bener mikul angkring isi wadhah dhawet
v 
ndheplok gethuk sing bener ndheplok tela supaya dadi gethuk
v 
ndhudhuk sumur sing bener ndhudhuk lemah kanggo gawe sumur
v 
ndondomi klambi sing bener ndondomi bakal digawe klambi
v 
nganam klasa sing bener nganam pandhan/mendhong digawe klasa
v 
ngethok gedhang sing bener ngethok wit gendhang
v 
nguleng sambel sing bener nguleg lombok sakbumbune digawe sambel
v 
nunggu manuk sing bener nunggu pari supaya ora dipangan manuk
v 
nyangking banyu sing bener nyangking ember isi banyu
Semoga artikel PEPAK BASA JAWA: TEGESE "RURA BASA" LAN TULADHANE bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter