-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

GEGURITAN: TEPA PALUPI

Tepa palupi
Kupu kekejar neng antariksa
Mbabar keendahaning elare
Ciptane mangsa anaa madha
Nandhingi ing bab kasantosane
Kasaru tekane si branjangan
Sigra nyamber kupu kemalungkung
Anggite tan ana bisa nglawan
Cukat, trampil kaya nogone nladung
Sumbare kukila kang deksura
“sapa baya kang wani prang tandhing.”
Nora ngerti yen ngisor ana janma
Ribut riwut nggoe masang jaring
Dahat suka kaki jaru pikat
Dupi mulat jarine ngenani
Batine: “eh branjangan keparat,
Aja sira nglawan marang mami.”
Juru pikat ngungulake dhadha
Kurang weweka tiba kesandung
Samengko lagi rumangsa papan
Tangane tugel sikile putung
Sambat melas asih juru ngala
” ah, banget kumalungkung aku iki
Yektine manungsa titah ina,
Sing kuwasa mung gusti pribadi.”
(panji pustaka, no. 17, xxii, i september 1946)
Semoga artikel GEGURITAN: TEPA PALUPI bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter