-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

AKU PENGEN MULIH

Dening : Yoni Ahmad

Apa yaa nek saumpama mripat iki merem wengi iki
Nggawa aku nglang-langi ngalam impi
Bakal ana sing nangekake aku ing esuk mangke
Wus suwe ora dak rungu ana suwara-suwara ngundang aku
Supaya age-age endang tumandang sholat subuh
Ngelingake yen saikine aku wis diwasa
Wis wayahe kudu bisa tangi dhewe


Nanging suwara kuwi isih keprungu jelas,
“Cung, ayo tangi! Wis wayahe nglakoni kewajibane
Ayo ndang njenggelek njupuk banyu wudlu,
Banjur sawuse kuwi nganjutke pakarnyan!”
Sanajan kahanan saiki ing kene ora kaya kuwi maneh
Amarga aku urip adoh saka omah lan kluwarga
Aku tansah krungu suwara-suwara mau sanajan mung alon
Suwara gemuyune adhik-adhikku cilik padha dedolanan
Kaya-kaya njewer kupingku nganti krasa panas
“Mas, nek bali maneh mangke aku nitip
Saperangan buku lan bulpen kanggo aku sinahu!”
Ah, rasane ati iki ora karuhan anane

Aku pengen krungu suwara nangekake aku subuh
Aku pengen krungu suwara gemuyu adhik-adhiku
Saikine krasa aku pengen nangis, aku kangen
Aku pengen bali
Aku pengen mulih
Semoga artikel AKU PENGEN MULIH bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter