-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Tembang dolanan

Tembang utawa lagu dolanan kuwi awujud gendhing kang prasaja lang biasa ditembangake dening bocah cilik nalika dolanan. Nanging kadhangkala uga ditembangake dening waranggana jroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.


Cublak-cublak suweng

Cublak-cublak suweng
Suwenge ting gulendher
Mambu ketundung gudhel
Pak jempol leda lede
Sapa nggawa ndelikake
Sir..sirpong dhele gosong sir
Sirpong dhele gosong



Gundhul Pacul

Gundhul gundhul pacul cul gembelengan
Nyunggi nyunggi wakul kul gembelengan
Wakul ngglimpang segane dadi sak ratan
Wakul ngglimpang segane dadi sak ratan



Jamuran

Jamuran ya gege thok
Jamur apa ya gege thok
Jamur gajih mbejijih sak ara-ara
Sira mbadhe jamur apa



Kate dipanah

Te kate dipanah
ndlusup-ndlusup ngisor glagah
Ana manuk onde-onde
Mbok sri bombok mbok sri kate
Mbok sri bombok mbok sri kate
Mbok sri bombok mbok sri kate



Kidang Talun

Kidang Talun
Mangan kacang talun
Mil kethemil mil kethemil
Si kidang mangan lembayung


Gajah belang
Saka tanah sabrang
Nuk regunuk nuk regunuk
Si gajah lembehan tlale



Kupu kuwi

kupu kuwi tak cekele (incupe)
mung abure ngewuhake
ngalor ngidul
ngetan bali ngulon
mrana mrene ing saparan paran
mencok cegrok mlabur bleber (Sapa bisa ngicupake)
mentas mencok cegrok
banjur (nuli) mabur bleber



Menthog menthog

menthog menthog tak kandhani
mung rupamu angisin isini
mbok ya aja ngetok
ana kandhang bae
enak-enak ngorok
ora nyambut gawe
menthog
menthog mung lakumu
megal megol gawe guyu



Sluku sluku bathok

Sluku-sluku bathok
Bathoke ela-elo
Si rama menyang Solo
Leh-olehe payung mutha
Pak jentit lolo lobah
Wong mati ora obah
Yen obah medeni bocah



Suwe ora jamu

suwe ora jamu
jamu godhong tela
suwe ra ketemu
ketemu pisan gawe gela:

suwe ora jamu
jamu godhong pace
suwe ra ketemu
ketemu pisan saya ngece
Semoga artikel Tembang dolanan bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter