-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

JEMARI NDADEKAKE DESA KALI MANAH

Ing jaman pamerintahan kerajaan pasir luhur, ana kadipaten tempate ana ing sebelah tenggar Gunung Slamet. Kadipaten pancen cilik nanging nduweni jeneng kang gedhe lan wangi yoiku Kadipaten Wilahan.
Rakyar urip ing Kadipaten Wilahan dipimpin dening Adipati Wilah, kang dikenal rukun, tentram lan damai. Anggone mimpin rakyate kanthi wicaksana.


Ananging ing pungkasan katertraman ana ing Kadipaten Wilahan owah, bab iku amargo tumindake Benggol Jungladipa kang saben wengine asring nglakoke garong. Dening warga Kadipaten Wilaha. Ora sitik nyawa kang ilang amargo deweku Benggol Jungladipa.
Amargo ulah Benggol Jungladipa, Adipati lan pengikute koyoto Pangeran Jangkung, Asmaradin, Kyai Mutasim lan Bekel Kartosaba. Usaha kanthi temen kanggo mbrantas aksi garang Benggol Jungladipa. Ora let suwe Pangeran Jangkung lan rombongane lunga ninggalaken kadipaten menyang ngidul. Deweke napak tilas Kaliponggawa lan tekan ing salah sijine panggonan kang adem. Ana ing ngisor kelapa sawit. Ono ing kono deweke rembugan babagan cara kanggo ngrampas garong Jenggol Jungladipa.
Seliane bengis lan kejam, piyambake ugi dikenal sakti. Mila kita kedhah pinter-pinter ngatur siasat. Bekel Kertasaba paring gambaran bilih Benggol Jungladipa diwenei peringatan supaya nyerahake awak. Ananging yen ora gelem kapekso digunake dalan perang. Setekane Bekel Kartasaba ono ing panggonane Benggol Jungladipa muntab atine amargo werung Bekel Kartasaba. Bekel Kartasaba kongkon Benggol Jungladipa lan grombolane supaya ngadep soho nerahke awak.
Keprungu penjaluke Bekel Kartasaba, Benggol Jungladipa lan grombolane malah ngguyu kepingkel-pingkel. Sawise ngombe Benggol Jungladipa sumaur, dheweke siap nyerahake awak ananging ana sarate yaiku, sapa wae wong kang ana ing Kadipaten Wilahan kang paling sekti arep ditantang adu kekuatan ana ing sisih lor Desa Kepering.
Semoga artikel JEMARI NDADEKAKE DESA KALI MANAH bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter