-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Benggol Jungladipa

Tiba ing titi wancine pasulayan sengit Garong Benggol Jungladipa karo Pangeran Jangkung lan rombongane. Sakwise wanci sore Garong Benggol Jungladipa krasa kalah lan lunga menyang sisih wetan tekan ing pinggire kali Panggawa sisih wetan Desa Kertasaba. Ananging ono ing papan kuwi Jungladipa wis kakepung dening prajurit Kadipaten Wilahan. Semana uga nalika deweke mlayu ing panggonan-panggonan liyo prajurit Kadipaten wilahan wis ngepung deweke. Amargo terus kadesel milo Benggol Jungladipa lan grombolanwe nyemplung kali panggawa.


Ewuan panah ngenani awak Benggol Jungladipa lan grombolane sehingga Benggol Jungladipa anci ing X dadi abang. Ananging Benggol Jungladipa taksih iso ngelangi tertuju ing lempengan lan umpetan nganti rong dina durung ngetok.
Sakwise dia ke 3 ono babagan kang aneh, banyu kali kang maune warnane abing dumandaan ganti warna dadi putih lan kekuning-kuningan kaya warna nanah lan ing dina-dina sakwise Benggol Jungladipa wis ratau ketok adipati wilah tunangsos. Seneng adipati wilang kroso seneng tanpa kabar saking Pangeran Jangkung. Dene sumber kerusuhan sing ana ing kanthi wilahan wis mati.
Panggonan kang didadike panggonan kanggo sulayan diwenehi jeneng Maduraga lan Panggran. Nalika Benggol Jungladipa diwenehi jeneng ngomah lan panggonan kanggo saiki hadiah sepeda wae kang melu numpas diwenei jeneng damaraja.
Saiki panggonan-panggonan kasebut dadi pemukiman penduduk amarga obah masiking swara mula wilahan saiki dadi air langga yaiku dusun ing desa Kenagsair.
Semoga artikel Benggol Jungladipa bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter