-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

LEGENDA JEMBER

Nalika Ki Ageng Kedu sing kawentar sekti mandra guna arep ngadep marang Sunan Kudus. Tamu kuwi numpak tampah. Satekane ing Kudus, Ki Ageng Kedu ora loangsung ngadhep Suna Kudus malah pamer kasektenne karo numpaki tampah kuwi mau banjur muter-muter ning angkasa. Ing iku uga dheweke ketudhuk Sunan Kudus. Amerga kasekten sing diduweni Sunan Kudus, tampah sing ditumpaki Ki Ageng Kedu kuwi mudhun nganti tiba ing lemah sing ngecember, sahengga panggonan mau banjur diarani Jembar.


Saliyani kuwi ing saliyani kuwi ing sajerone dongeng disebut yen ing salah sawijining dina Sunan Kudus mangan iwak lele, nganti kari balung lan endhase banjur dibuak ing jero sumur. Iwak sing kari balung lan endhase kuwi mau dumadakan bisa urip maneh.
Ing jero babat tanah Jawi lan Kapustakan Jawa liyane nyebutna yen jenenge Sunan Kudus yaiku Raden Undung, dheweke tau mimpin bala prajurite Demak nglawan majapahit. Banjur kuwi disebutna yen Sunan Kudus sing mateni Syeh Sitri Jenar lan Kebo Kenanga, amerga loro-lorone ngajarke ilmu sing diarani bisa mbahaykna masyarakat sing lagi wae melu agama islam.
Semoga artikel LEGENDA JEMBER bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter