-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Rekasane Si Embok

Dening : Khrisna

wah jen temen rekasane si embok.
ing antarane urip lan pati
anggone nindakake kodrat dadi ibu.

getih kemucur tanpa kaukur
Sanajan kok sengsara kaya ngapa
Kok sangga kanthi lela legawa
Welasmu kaajab ora sia-sia
Pandongamu si jabang nyawa bisa miguna


leres sanget dawuhipun kanjeng nabi
nalika wonten ingkang mundhut pirsa
sak sampunipun Gusti Allah,
sinten tho ingkang paling utama ing dunya
kanjeng nabi paring dawuh nganti kaping tiga:
sing paling utama saindering jagad
ora liya ya mung ibumu..
Semoga artikel Rekasane Si Embok bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter