-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

BANYU GENI

Dening Yoni Ahmad

Suwaramu kaya dene laras sinenkuyung dening gamelan

Netramu ngalahi beninge banyu murni

Tumindakmu ora ngalahi tirta kahuripan

Ibarate banyu udan,

Awakmu nguripi saperangan tetanduran

Luwese awakmu nalika gambyong

Kaya gegodhongan ing ngarep taman

Kang nari kapiyak sumribite bayu

Kaya wangine melathi nalika mekar

Awakmu paring sengsem kaliyan liyan

Sanajan aku kaku kaya dene watu

Lindes saperangan sing diliwati

Naming bisa gawe cilaka

Pamanggihku atos ngungkuli waja

Ora tedhas digada, ora tedas dipilara

Atiku panas kaya geni trengginas

Mangan apa wae tanpa tilas,

Banyu lan geni ora bisa nyawiji

Semoga artikel BANYU GENI bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter