-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Geguritan: DUMUNG MANGAN SUKET

Dening : Yoni Ahmad

Kosal-kosel nyisa tapak
Kanti waspadha ngintik incerane
Mripat tansah temen pandelenge
Golek mangsa sing cucuk karp wetenge
Ora gawe lidas ilate
Dumung ngrogal-ngrogel
Ana tikus ngrikiti pari
Nggondholi suket
Dumung isih wapadha
Kanti masang ancang-ancang

Clorot….
Kanti cepet nyamber tikus
Ora mangan tikuse
Nanging malah ngoyok
Pari karo sukete
Jebule dumung saiki
Doyan suket
Semoga artikel Geguritan: DUMUNG MANGAN SUKET bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter