-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Geguritan: SINAU

Dening : Yoni Ahmad


Dina iki aku pamit bapak karo ibu
Temenanan lunga arep sinau
Dicekeli duwit kanggo sangu
Saikine wis mlebu
Mbayare satus ewu…
Ping seket telu


Masuk pelajaran ning lante telu
Telung rombongan dadi siji pada mlebu
Desek-desek adu padu
Upyek dhewe nganti sing mulang ora keprungu
Sing lagi mulang ngendikan dikira kemu
Sing mburi padha turu

Masuk jam pitu

Bali-bali jam sanga dalu

Oyok-oyokan gedhung adu padu ora sida mlebu
Pungkasan sijine metu
Akhire manggon ning ngisor lante telu
Maklum iku…
Mbangun gedhung ora mlaku-mlaku
Saiki wis rongewu wolu
Rongewu wolu
Semoga artikel Geguritan: SINAU bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter