-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Kumpulan Geguritan: URIP ING PRAJA



Tumekaning panggenan pasinaon

Penggalih aku bisa nggayuh citaku

Karemenan nyirami ragaku

Nalika ketampi wonten kene

Impenku dadi pangabdining tiyang



Makarya ing kadipaten

Masrahke uripku marang tumenggung

Kangge mitulung kulawarga

Nanging wonten mriki…

Pandhuwurku mbebrayani

Tangan sikile kang entheng

Ganpil kemawon mabur ing awak ira

Anteping kepelan wis wareg ing rasa

Bantere dupakan wus kebal dak rasa

Ati iki mung bisa keranta

Ning apa aku mlebu kandang babi

Ing mangka…

Panjalukku namung siji

Nulungi kula warga iki

Sepira gedhe kudu pangorbanku
Semoga artikel Kumpulan Geguritan: URIP ING PRAJA bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter