-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Kumpulan Geguritan: ORA KAYA NGONO


Aku keprungu suwara takon panjaluk

Bocah cilik kang kepanggih ing dina iki

“Aku butuh artha, aku pengen mangan

pengen tuku sega, paringana artha”



Aku ora bisa mangsuli, mung barangku kari

Apa anane kawenehake

“Arthaku kari, mung ning sak iki

ana sithik karo sabungkus roti”

Aku pancen ora bisa maringi

Nek pancen aku lagi ana

Ya tak paringi,

Aja padha pikiran ala dhisik

Wong kae medit,

Wong kae ora nduwe rasa

Aku ya ora mikir jero

Wong barang iki titipan

Sawayah-wayah bakal lunga

Dililakna wae…
Semoga artikel Kumpulan Geguritan: ORA KAYA NGONO bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter