-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Kumpulan Geguritan: GONJANG GANJING


Gencar-gencaring jagad raya

Kasapu dening bebrayan

Kang liwat ing ngatase sira

Bebendu lan rubeda sangka ing paran


Katetel ing satengahing swasangka

Ambyur ing pakaryan

Ingsun ingkang ngabdi ing nagari

Owahana sengkala ing mangsa

Sira ngatur ing bhakti

Sageda padha mangku ing bhumi

Aja agawe murka

Para kawula ing ngisor langit

Bhaktia ing dharma

Sumpah prasetyaning janji

Kalakon ing ngatase wewengkon

Sira ingkang mbalela

Bakal cilaka ing pati

Sira ora jaga ing lathi

Bakal lara ing ati

Sira ingkang dusta

Bakal kepati ing rasa
Semoga artikel Kumpulan Geguritan: GONJANG GANJING bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter