-->

Ads 720 x 90

Fiksioner Free Blogger Theme Download

Kumpulan Geguritan: ANA WATESE



Akhire…

Aku nbisa bali nyang ngomah

Omah kang dadi kratonku

Omah kang maringi suwargaku

Omah kang dadi uripku



Sumilire angin ing rambutku

Ngilingna aku isih manungsa urip

Kanugrahan ing dina iki

Kahuripan isih ana ning awakku

Kemucap syukuring dhateng ghusti

Kang maringi karaharjan nganti saiki

Aku…

Rumangsa dadi wong anyar

Kaya lagi lair kala wingi

Sinaosa perkawis kala wingi

Taksih gumantil ing tengahing ati

Karasan ing ati

Kaya lagi wingi aku dolan benthik

Karo kanca-kanca lawas

Kanca dolan,

Kanca gelut

Mung swarane gludhuk

Nangekake laku ing lamun

Kanyatan wis siap ngadepi

Awakku kang susah iki

Mung langit malih petheng

Nanging sang tirta ora age-age mudhun

Mung nyata mendhung mung liwat

Aku…

Percaya

Ning ngarepe petheng

Padhang wis tansah ngenteni

Aku…

Percaya

Kabeh perkara

Mesthi ana watese
Semoga artikel Kumpulan Geguritan: ANA WATESE bisa menambah wawasan bagi sobat mbudayajawa yang mampir kesini, kalau sobat mbudaya jawa mempunyai cerita tentang tradisi, kesenian, budaya yang terdapat di daerah sobat mbudayajawa bisa langsung di kirimkan ke mengenalbudayajawa@gmail.com

Jangan lupa klik tombol di bawah ini untuk share ke teman-teman dan bersama kita lestarikan budaya kita sendiri agar tidak hilang oleh jaman.

Related Posts

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter